Göz Altı Torbaları

Gözlerin alt kısmında zaman zaman oluşan küçük şişlikler göz altı torbaları olarak bilinirler. Genellikle yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkan bu durum göz kapaklarının hareketliliğini sağlayan kasların ve göz çevresinde yer alan dokular da zayıflama olması ile ortaya çıkar. Durum böyle olduğunda gözler ve göz kapaklarının hareketlerine destek olan yaz bezlerinde zamanla oluşan gevşemeler şişkinlik olarak yüz kısmında sarkıntılar oluşturulur.

Ayrıca oluşan bu şişkinliğin içerisinde biriken savılar şişkinliğin daha da belirginleşmesine sebep olur. Göz altı torbaları çok sık görülmemesi ile beraber ciddi bir sağlık sorunun belirtisi olabilir. Kalıcı veya rahatsız edici niteliklere sahip olan göz altı torbalarına soğuk uygulama yapılarak indirilmeye çalışılır.

Göz Altı Torbaları Neden Olur?

Günlük hayatta göz altı torbaları istenmeyen durumlar arasında yer alır. Göz altı torbaları oluşumunda birçok etken rol alabilir. Göz altı torbalarının oluşumunda hava değişiklikleri, hormon değişiklikleri, tuzlu gıdaların tüketilmesi, vücudun su toplaması, düz bir zeminde uzun süre sırtüstü yatmak, uyku düzensizliği, şişlik, gözlerdeki kızarıklık, kaşıntı, alerjik reasksiyonlar, dermatitler veya birinci derece yakın akrabalarda bulunan bu rahatsız edici durumlar  göz altı torbalarının meydana gelmesine neden olan sebepler arasında yer alır.

Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer?

Göz altı torbaları oluştuktan sonra yapılabilecek en basit yöntem evde bulundurulan göz maskeleri faydalı olacaktır. Soğuk su yardımı ile ıslatılan bezler uzanır vaziyette ufak basınçlar uygulanarak kısa bir süre gözaltı ve çevresine uygulama yapılmalıdır. Soğuk su ile ıslatılması sağlanmış ya da içerisine buz konularak kullanılan bezler hızlı ve aktif bir şekilde gözaltı dokularını sıkılaştırılmaya fayda eder. Soğuk su uygulamasının göz altı şişkinliklerini yok etmesi için en az 10- 15 dk uygulamanın devam etmesi gerekir.

Ayrıca göz altı torbalarının yok olması için uyku düzensizliğinin normale döndürülmesi sağlanmalıdır. Ortalama bir insan için uyku saati süresi yedi- sekiz saat olarak belirlenmiştir. Aynı zaman da göz altı morluklarında uyurken başın hafif dik bir konumda olması daönemlidir. Bu şekilde uyuma sağlandığında göz altında sıvı birikmesi engellenir.

Göz Altı Torbaları Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göz altı torbalarının yok olmasında kullanılan tedavi yöntemleri uygulanırken oldukça dikkat edilmelidir. Öyle ki soğuk komplekslerin gözlerde kızarıklığa ve kaşınmaya sebep olabilir. Bu yüzden yapılan uygulamalar da zaman oldukça önemli etkenler arasında yer alır. Ayrıca göz altı uygulamalarında kullanılan maddelere de dikkat edilmelidir.

Öyle ki sağlık açısından herhangi bir tehlike arz etmemelidir. Göz ardı torbalarında uygulanan tedaviler düzenli aralıklar ile yapılmalıdır. Yapılan bu uygulamalar ile engellenemeyen göz altı morlukları için mutlaka bir uzman doktora başvurulmalıdır. Doktor tavsiyesi dışında herhangi bir göz damlası ya da ilaç, krem kullanılmamalıdır. En ufak bir şikayette hekime gitmek gerekir

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.